Jak vybrat podávací kladku pro svářečku MIG/MAG

kladky1

Podávací kladka je klíčovou součástí svářečky MIG/MAG, která zajišťuje plynulý a rovnoměrný posuv svářecího drátu do svařovacího hořáku, což má významný vliv na kvalitu svaru a výkon svářečky.

Při výběru správné podávací kladky je nezbytné zvážit několik faktorů:

  1. Průměr svářecího drátu: Kladky jsou označeny dvěma čísly. Tyto drážky mají průměr pro daný průměr svářecího MIG drát. Například: pokud bude u produktu napsáno 0,8 / 1,0 milimetru, tak jedna drážka je pro průměr drátu 0,8 a druhá pro průměr 1,0 milimetru.
  2. Typ materiálu svářecího drátu: Různé materiály svářecího drátu vyžadují různé druhy drah na kladce. Pro ocelové a nerezové dráty se obvykle používají kladky s V-drážkou, pro hliníkové dráty jsou preferovány kladky s U-drážkou a pro plněné dráty se volí kladky se zoubkovaným profilem.
  3. Typ svářečky: Různé typy svářeček MIG/MAG mají různé typy podávacích mechanismů. Je tedy nutné vybrat kladku, která je kompatibilní s mechanismem vaší svářečky.
  4. Velikost svářecí cívky: Použití větších cívek svářecího drátu vyžaduje kladky s vyšší kapacitou.

Správný výběr podávací kladky je klíčový pro dosažení kvalitního svaru a optimálního výkonu svářečky MIG/MAG. Při výběru kladky je třeba pečlivě zvážit průměr svářecího drátu, typ materiálu drátu, typ svářečky, velikost svářecí cívky a také cenovou dostupnost.

Kromě výše uvedených faktorů je vhodné se seznámit s manuálem k vaší svářečce, který poskytne další pokyny a doporučení pro správný výběr podávací kladky.

Pokud máte jakékoli další otázky nebo potřebujete další informace například ohledně výběru podávací kladky, neváhejte nás kontaktovat. Náš odborný tým je připraven vám poskytnout informace, doporučení a podporu, abyste mohli dosáhnout úspěšných a spolehlivých svarů ve vaší práci.